Gepocheerde koolvisfilet met een slaatje van rijst, pastinaak en selderij

4,7
Gemiddelde van 3 reviews
661 kcal
250 g groente
Gepocheerde koolvisfilet
arrow down

Deze week hebben we in bouillon gepocheerde koolvis op het menu. Pocheren is een bereidingswijze waarbij een product langzaam wordt gegaard in vocht. Het is niet moeilijk, dat laat dit recept wel zien. We serveren een salade van rijst, bleekselderij, pastinaak en ei erbij. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Schil de pastinaak en snijd klein. Blancheer de groenten 1-2 minuten in het kokende water. De groenten moeten nog lekker krokant zijn. Haal de groenten met een schuimspaan uit het water en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Gebruik hetzelfde water om de rijst in te koken en kook in 20-25 minuten gaar. Was intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in balkjes. Giet het water van de rijst af en meng met de geblancheerde groenten en appel. Pers de citroen erboven uit en breng verder op smaak met olijfolie extra vierge, zeezout en peper van de molen.
  3. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren zacht in 5 minuten. Laat de eieren daarna schrikken onder de koude kraan en leg opzij.
  4. Breng een pan met bouillon aan de kook. Leg de koolvis met een schuimspaan in de bouillon, maar zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt/borrelt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten. Haal de vis vervolgens met een schuimspaan uit de bouillon.
  5. Verdeel de rijst salade over de borden, plaats de gepocheerde koolvisfilet in het midden. Pel voorzichtig het eitje, leg op de vis en snijd doormidden zodat het eigeel eruit loopt.
TIP
Ook erg lekker met appel azijn of (verse).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st Appel
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Eosta
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 500 ml Bouillon
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 80%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water+ 74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinSpecialsEiwitrijk9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie661 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker17 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Selderij
Tarwe
Vis
Ei
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin