Gevulde kipdijbeenfilet met salie en spek

Nog geen reviews
705 kcal
0 g groente
Gevulde kipdijbeenfilet

Vandaag op het menu een AVG-tje (aardappels, vlees en groenten). Door de kipdijbeenfilet te vullen met verse salie en in spek te wikkelen krijg je een heerlijke combinatie. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is erg lekker in pasta's en in combinatie met kip. Salie wordt ook wel gebruikt in de thee om keelklachten te verzachten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen) en snijd klein. Kook ze 5 minuten, giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de knoflook. Schil of was de wortels en snijd in dunne plakjes. Doe de wortelplakjes en voorgekookte aardappels in een kom en druppel wat olijfolie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met de tijm, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Spreid de kipdijbeenfilet uit en kruid aan de binnenkant met zout en peper. Vul met een aantal kleingesneden blaadjes salie en rol of vouw de kip dicht. Wikkel het spek eromheen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Verhit olie in een bakpan en braad de kip met de ui in 10-12 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Serveer de kipdijbeenfilet met de geroosterde aardappels en wortels.
TIP
Het is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken in wat olie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Rode aardappelsHerkomst: overesch
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 45 g KatenspekHerkomst: St. hendrick
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Tijm
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 14%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinGlutenvrijSeizoenEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker12 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Kip
Selderij
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan