Glutenvrije spaghetti met paprikasaus en spinazie

Nog geen reviews
663 kcal
0 g groente
Glutenvrije spaghetti
arrow down

Spaghetti is altijd lekker, of het nu lente, zomer, herfst of winter is. Dit keer maken we eens geen traditionele tomatensaus, maar een saus van paprika's en verse spinazie. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  3. Verhit intussen olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rode paprika en tomaat toe aan de pan en bak op een laag vuur zacht (circa 5 minuten). Voeg de rijst cuisine toe en laat zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de paprika en tomaat met een staafmixer en pers de knoflook erboven uit. Roer de spinazie erdoor en laat een beetje slinken (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Voeg eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus. Proef en breng de paprikasaus op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Halveer de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een kleine bakpan en roerbak de paprika op een hoog vuur lichtbruin. Rooster de walnoten in een droge bakpan (heb je een glutenallergie? spoel ze dan eerst af onder de kraan).
  6. Serveer de spaghetti met de romige paprikasaus en verdeel de gele paprika erover. Garneer met de overgebleven spinazieblaadjes en walnoten.
TIP
Ook erg lekker met verse basilicum en pijnboompitjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 75 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 170 g Spaghetti (GV)Herkomst: lieke is vrij
  • 100 ml Rijst cuisineHerkomst: Lima
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 4 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie663 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit14 g
Vezels11 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan