Groentestoof met raapstelen zoete aardappel en peulvruchten

4,0
Gemiddelde van 40 reviews
773 kcal
430 g groente
Groentestoof met raapstelen

De raapsteel is een typische lente groente die vanaf begin februari geoogst kan worden. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Vandaag bakken we de raapstelen in een groentestoof maar je kunt ze ook rauw eten met een salade. De licht pittige smaak van raapstelen doet denken aan die van mosterd of rucola.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de zoete aardappel en wortel en snijd in kleine blokjes. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de zoete aardappel, wortel, piri piri kruiden (naar smaak) en paprikapoeder erbij en roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur. Schenk de kokosroom en bouillon erbij en laat afgedekt ongeveer 20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
  3. Spoel intussen de gemengde bonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Proef en breng op smaak met de zout en (chili)peper.
  4. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snijd klein. Schep vlak voor serveren door de groenten.
  5. Serveer de groentestoof in een mooie schaal en strooi de zadenmix erover en knijp de limoen uit over het gerecht.
TIP
Je kunt de zoete aardappel, wortel en de bonen ook grof stampen met een pureestamper.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 400 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 200 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -86%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq+ 21%
water-reduction-score
Water+ 588%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijGezinGlutenvrijVeganVariatieSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie773 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker23 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels24 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan