Kapsalon met vegan kebab portabella en salade

Nog geen reviews
697 kcal
0 g groente
Kapsalon met vegan kebab
arrow down

Deze schotel met aardappelfriet en een topping van vegan kebab, champignons en sla is onze eigen versie van het welbekende frietje kapsalon. Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en plaats voor 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Veeg de portabella en snijd in plakjes. Was de sla en laat goed uitlekken. Snijd de sla in reepjes. Was en snijd de tomaat doormidden en vervolgens in dunne plakken.
  4. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de vegan kebab met de portabella bruin en gaar.
  5. Maak een sausje van de plantaardige yoghurt, vegan mayonaise en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Schep het vegan kebab-portabella mengsel erop. Verdeel de sla en tomaat erover en maak af met de knoflooksaus. Serveer de rest van de sla en tomaat ernaast.
TIP
Je kunt de sla ook naast, in plaats van bovenop, de kapsalon serveren, zodat alles lekker knapperig blijft. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat vegan kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappel, vastkokendHerkomst: waog
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 150 g Portabella
  • 0.5 st KropslaHerkomst: de Eerste
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g Vegan kebabHerkomst: wheaty
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • 2 ml Plantaardige yoghurt
  • 1 el Vegan mayonaise
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie697 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit37 g
Vezels9 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Mosterd
Tarwe
Selderij
Gluten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan