Köfte met couscous, tomaatjes en een komkommer-yoghurtsausje

4,1
Gemiddelde van 17 reviews
705 kcal
240 g groente
Köfte met couscous, tomaatjes
arrow down

Vandaag wanen we ons in het zonnige Turkije en eten we heerlijke köfte met couscous en een frisse komkommer-yoghurtsaus. Köfte (spreek uit als 'kuftuh') is een gekruide en gegrilde gehaktspies, die we op smaak brengen met ras el hanout.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af, na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
  2. Pel de knoflook. Schil de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijst en rasp de helft van het vruchtvlees fijn boven een zeef. Zet opzij zodat het vocht kan uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Schep de yoghurt erdoor en pers de knoflook er boven uit. De overgebleven komkommer snijd je in blokjes of dunne plakjes.
  3. Pel en snipper de sjalot. Doe het gehakt en de helft van de sjalot in een kom en breng op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, zout en (chili)peper. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 gram gehakt per stokje en kneed dit in de lengte om het stokje heen. Heb je geen stokjes? Dan kun je ook kleine gehaktballetjes rollen met je handen.
  4. Verhit olie in een grill of bakpan en bak de köfte rondom bruin en gaar.
  5. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Serveer de couscous met de köfte, komkommer, overgebleven sjalot en cherrytomaatjes. Heerlijk met het frisse yoghurtsausje ernaast.
TIP
Het is ook lekker om 'geweekt' oud brood door het gehakt te kneden. Bak de tomaatjes desgewenst in de pan met het vlees mee.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
  • 200 g Gehakt H-O-HHerkomst: Future Food Group
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -23%
water-reduction-score
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Rund
Melk
Gluten
Tarwe
Paprika
Lactose
Koriander
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan