Lente dahl met rabarber rode linzen en spinazie

4,6
Gemiddelde van 31 reviews
718 kcal
400 g groente
Lente dahl met rabarber

Het zoet zure van de rabarber ontmoet het romige van een dahl. Deze combinatie lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar eigenlijk klopt het wel. Er wordt in de Indiaanse keuken namelijk vaak gebruik gemaakt van zoetzure ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan citroengras of een scheutje limoensap die zulke maaltijden vaak compleet maken.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de rabarber, verwijder de onder- en de bovenkant en snijd in stukjes. Schil en rasp de gember. Spoel de linzen onder de kraan. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna de rabarber, linzen en zoete aardappel toe en bak nog 3-5 minuten. Kruid met garam masala, zout en peper.
  3. Blus af met de kokosroom en de bouillon en laat 10-12 minuten afgedekt pruttelen.
  4. Was de spinazie en verwijder eventueel de harde stelen. Halveer de tomaatjes. Voeg op het laatst de spinazie en tomaatjes toe en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en (chilli)peper. Garneer met de cashewnoten.
TIP
Door de linzen vooraf te weken in water kun je de bereidingstijd verkorten. Rooster de cashewnoten in de pan voordat je de ui en gember gaat bakken, de pan ruikt daar dan heerlijk naar en geeft de smaak door.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 200 g RabarberHerkomst: Biobrothers
  • 2 tl Gember Herkomst: Fairtrasa
  • 70 g Gedroogde rode linzenHerkomst: Greenage
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -76%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 18%
co2-reduction-score
CO2eq+ 22%
water-reduction-score
Water+ 567%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganSeizoenGlutenvrijLekker snelVegetarischVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie718 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels20 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Noten
Peulvruchten
Mosterd
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen