Limoen en koriander-muntquinoa met geroosterde boerenkoolhummus

3,9
Gemiddelde van 8 reviews
763 kcal
250 g groente
Limoen en koriander-muntquinoa
arrow down

Hummus is het populairste smeersel van het moment en dat snappen we helemaal. Je kunt er ook allerlei leuke ingrediënten bij stoppen zodat het een extra winterse smaak krijgt: zoals deze geroosterde boerenkoolhummus. Deze eet je bij een knaller van een quinoa, met heel veel munt, koriander en lekkere zonnebloempitten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier.
  2. Maak de boerenkool schoon en snijd in repen. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in plakken. Pel de ui en snijd in kleine parten. Leg de boerenkool, ui en de prei naast elkaar op de bakplaat (dus niet husselen), besprenkel met olie en bak 15-20 minuten in de oven (let op dat de boerenkool niet te donker wordt).
  3. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de quinoa in 10 minuten gaar op een laag vuur. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  4. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Mix de kikkererwten met 1/3 deel van de zonnebloempitten, een flinke scheut water en de knoflook met een staafmixer of in de blender fijn. Haal de groenten uit de oven en voeg 1/4 van de boerenkool toe. Mix nog een keer met de boerenkool, je krijgt zo een mooie groene hummus. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Hak de munt en koriander grof. Schep de verse kruiden samen met de zonnebloempitten en overgebleven groente door de quinoa. Rasp de limoen en pers het sap erboven uit. Serveer met de boerenkoolhummus.
TIP
Je kunt de hummus iets smeuïger maken door er een extra scheutje olijfolie extra vierge of water bij te doen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: Your Organic Nature
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -83%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenLactosevrijVegetarischGlutenvrij9 maandenVeganLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie763 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker6 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels18 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin