Snelle nasi met satésaus en vegan bakreepjes

5,0
Gemiddelde van 1 review
776 kcal
230 g groente
Snelle nasi met satésaus
arrow down

Nasi goreng is een gerecht dat iedereen wel kent. Vaak simpelweg nasi genoemd, wat eigenlijk alleen 'rijst' betekent. Nasi goreng betekent 'gebakken rijst'. Bij ons wordt nasi goreng als avondmaaltijd gegeten. In Indonesië eten ze het vaak als ontbijt, gemaakt met restjes van de vorige dag. Dankzij de voorgesneden nasigroenten staat dit gerecht lekker snel op tafel.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een plat bord of een platte schaal.
  2. Verhit olie in een grote bakpan of wok en bak de bakreepjes 5 minuten. Schep regelmatig om en pers de knoflook erboven uit. Schep uit de pan en hou warm. Gebruik dezelfde pan om de nasigroenten in te bakken (circa 3 minuten). Zet daarna het vuur laag en doe de bakreepjes terug in de pan.
  3. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de voorgekookte rijst op een middelhoog vuur krokant. Schep de rijst regelmatig om en blus af met de sojasaus.
  4. Doe de satésaus in een steelpan met een scheut water (of plantaardige) melk en verwarm al roerend. Het moet een smeuïge, schenkbare saus worden. Voeg de trassi toe en blijf goed roeren, zodat het niet aanbrandt.
  5. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel direct af onder de koude kraan. Schep de gebakken rijst en groenten door elkaar en voeg de taugé toe. Serveer de nasi met de pindasaus.
TIP
Ook heel erg lekker met augurken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
  • 180 g Bakreepjes CurryHerkomst: La vie est belle
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Bami-/nasigroentenHerkomst: proef 200 g
  • 100 g SatésausHerkomst: Yakso
  • 1 tl Sambal trassiHerkomst: Onoff Spices
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSpecialsLekker snelVeganGlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker11 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Sojabonen
Pinda's
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden