One pot jackfruit chili met krieltjes en paprika-koriandersalsa

3,9
Gemiddelde van 26 reviews
552 kcal
250 g groente
One pot jackfruit chili met krieltjes

Jackfruit is een echte ontdekking als een heerlijke vleesvervanger. Het vruchtvlees is heel draderig waardoor het enigszins de structuur krijgt van vlees. Maar als het gaat om de voedingstoffen zijn de zwarte bonen in dit gerecht een betere vleesvervanger dan jackfruit. Ze bevatten net als vlees eiwit, ijzer en vitamine B1.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de jackfruit onder de kraan en laat uitlekken. Was of schil de krieltjes en snijd doormidden of in vieren.
  2. Was de tomaten en rode peper en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de knoflook en de helft van de peper 2 minuten. Voeg de krieltjes, jackfruit en tomaten toe en bak nog eens 4 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  3. Voeg het tomatensap toe aangevuld met een scheutje water totdat de krieltjes net onder staan. Laat ongeveer 20 minuten rustig pruttelen totdat ze gaar zijn. Voeg eventueel nog een beetje extra vocht toe als het te droog wordt.
  4. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en verwarm de laatste paar minuten in de saus mee.
  5. Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Hak de koriander. Mix de paprika met koriander, de uitgeknepen limoen, de overgebleven rode peper en een scheutje olie in een keukenmachine of blender tot een grove salsa. Kruid met zout en peper en serveer de chili met de koriander-paprikasalsa.
TIP
Je kunt de krieltjes eventueel 5 minuten voor koken voordat je ze gaat bakken. Je kunt de ingrediënten van de salsa in het gerecht meekoken voor een diepere smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g JackfruitHerkomst: Fairtrade
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
  • 400 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water+ 33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganVegetarischVariatie9 maandenAfvallenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie552 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker14 g
Vet17 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels32 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan