Parelcouscous met zomergroenten en kipdijbeenfilet

5,0
Gemiddelde van 1 review
720 kcal
270 g groente
Parelcouscous met zomergroenten
arrow down

Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, zien we hem nu steeds meer rauw in een frisse salade. Maar deze knapperige variant van de selderijfamilie laat zich graag met andere ingrediënten van zijn beste kant zien. Zowel de stengels als de bladeren kun je eten. Snijd de stengels in stukjes en trek eventueel de harde nerven van de stengels af. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de parelcouscous in 15 minuten gaar. Giet het water af en laat een beetje afkoelen.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd ook de stronk klein. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en blancheer de broccoli 1 minuut in het kokende water. Giet daarna het water af en laat uitlekken.
  3. Pel en snipper de sjalot. Halveer de tomaatjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd de selder in dunne plakjes.
  4. Snijd de kip in repen en kruid met komijnpoeder, zout en peper. Verhit olie in een bakpan en roerbak de kip in 5 minuten gaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  5. Meng de parelcouscous, sjalot, broccoli, tomaatjes, selder, spinazie en appel en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar en serveer met de kip erop.
TIP
Heb je bleekselderij over? Maak dan eens een verfrissende smoothie van bleekselderij met appel en/of peer.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 150 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
  • 0.5 st Appel
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 50 g Baby spinazieHerkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -54%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSpecialsGezinSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie720 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker5 g
Vet29 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit38 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Selderij
Gluten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan