Romige parelgerst-risotto met vegan roomkaas peer en walnoten

4,5
Gemiddelde van 2 reviews
704 kcal
250 g groente
Romige parelgerst-risotto met vegan roomkaas
arrow down

Vandaag maken we een verrukkelijke risotto met een vegan roomkaas. Deze roomkaas bevat alleen cashewnoten, water en zout en geeft een lekkere en romige smaak aan de risotto. Het is gezond, een bron van eiwit en zit bomvol goede voedingsstoffen. Deze vegan roomkaas is dus niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel goed voor je!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de courgette en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan met een dikke bodem en bak de courgette, ui en knoflook gedurende 2 minuten.
  2. Spoel de parelgerst in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk een deel van de bouillon erbij. Roer regelmatig en laat de parelgerst de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de parelgerst beetgaar is. Dit duurt 15-20 minuten.
  3. Was intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd klein. Was de spinazie in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Voeg de peer, spinazie en de fermentino cashewspread op het laatst toe aan de parelgerst (als de peer nog heel hard is, kun je ‘m wat eerder bij de risotto doen). Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
  4. Hak de walnoten in grove stukken. Je kunt ze eventueel even roosteren in een droge bakpan. Garneer de parelgerst-risotto met de walnotencrunch en breng verder op smaak met peper en zout.
TIP
De risotto is ook heel erg lekker met een scheutje witte wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Peer
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 100 g Fermentino cashewspreadHerkomst: Fermé
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water+ 44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie704 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker17 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan