Pasta pesto met geroosterde spruitjes en pijnboompitjes

4,2
Gemiddelde van 18 reviews
811 kcal
270 g groente
Pasta pesto met geroosterde spruitjes

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Vandaag roosteren we ze in de oven en combineren we het met spaghetti en pesto.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in vieren. Doe alles in een kom, besprenkel met olie en pers de knoflook erboven uit. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster in 15-20 minuten beetgaar.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge bakpan lichtbruin en kruid met peper en zout.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
  5. Schep de pesto en de geroosterde spruiten door de spaghetti en strooi de pijnboompitjes erover.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken, bak de spruiten en ui dan in een pan op het fornuis. Heb je weinig tijd? Dan kun je ook de blaadjes van de spruitjes losmaken, dan is de baktijd wat korter.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 50 g Pesto basilicumHerkomst: Leqrs
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 68%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieGezin9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie811 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden