Pittige tomaat-snijbietstoof met boterbonen bulgur en cashewnoten

4,0
Gemiddelde van 13 reviews
725 kcal
300 g groente
Pittige tomaat-snijbietstoof met boterbonen
arrow down

Snijbiet is familie van de rode biet. Van snijbiet kun je zowel de stengel als het blad eten. De smaak van snijbiet komt sterk overeen met die van spinazie. Daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd. Boterbonen, ook wel limabonen genoemd, zijn grote roomwitte bonen met een iets zoete smaak. Ideaal voor in een stoofschotel.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui, knoflook en rode peper. Was de tomaat en snijd klein. Was de snijbiet grondig in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Hou de steeltjes en het blad gescheiden.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de tomaat en snijbietstelen toe en bak 3-5 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 5-10 minuten stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en verwarm - samen met het kleingesneden snijbietblad - de laatste 3 minuten met de groenten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de bulgur met de tomatenstoof. Hak de cashewnoten grof en strooi erover.
TIP
Je kunt de snijbiet ook klein snijden en rauw bij de stoof serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 300 g SnijbietHerkomst: De Waog
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 400 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 67%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijkLekker snelVariatieSeizoen9 maandenAfvallenVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker20 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels22 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan