Stoofpot 'jagerskip' met spekblokjes, champignons en rijst

Nog geen reviews
771 kcal
0 g groente
Stoofpot 'jagerskip'
arrow down

Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel ‘De Groentekok’. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn gerechten bevatten ook vlees, gevogelte en vis, maar altijd komen groenten op de eerste plaats en pas dan de overige ingrediënten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water met het bouillontablet aan de kook en zet daarna van het vuur.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd in schijfjes of in kwartjes. Pel de ui en knoflook en versnipper in kleine stukjes. Snijd de wortels in kleine plakjes.
  3. Verwarm olijfolie extra vierge in een stoofpot. Bak de stukken kip aan alle kanten bruin. Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en laat meebakken. Kruid met wat zout en peper. Bestrooi met bloem. Voeg de bouillon en wortels toe en breng tot het kookpunt. Doe hierbij de tomatenblokjes en laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Neem ondertussen een steelpan en voeg de volkoren basmatirijst toe met een ruime hoeveelheid water. Plaats de deksel op de steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Gaar de rijst in ca. 10 minuten. Neem van het vuur en zet aan de kant, laat de rijst verder zwellen.
  5. Serveer de rijst met de stoofpot en strooi wat gehakte dragon eroverheen.
TIP
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 250 g Champignons, witHerkomst: proef
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 250 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 50 g SpekreepjesHerkomst: st hendrick 100 g
  • 250 g TomatenblokjesHerkomst: La Bio Idea
  • 5 g Verse dragonHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
Zelf toevoegen
  • 125 ml Water
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1.5 el Meel
  • snufje Zeezout en peper uit de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq+ 27%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijKetogeen9 maandenGezinAfvallenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie771 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker13 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Mais
Kip
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan