Smeuïge tomatenrisotto met feta walnoten en rucola

4,3
Gemiddelde van 26 reviews
674 kcal
250 g groente
Smeuïge tomatenrisotto met feta

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet erbij blijven. De twee belangrijkste regels zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder na-garen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee.
  2. Schenk de bouillon erbij en laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Na circa 15-20 minuten is de bouillon opgenomen.
  3. Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Voeg halverwege toe aan de risotto en laat zachtjes koken. Pers de knoflook erboven uit, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd klein. Verbrokkel de feta. Hak de walnoten en rooster enkele minuten in een droge bakpan op een middelhoog vuur.
  5. Schep de rucola op het laatst door de risotto (bewaar wat voor de garnering). Verdeel de tomatenrisotto over de borden. Strooi de feta en walnoten erover en garneer met wat rucola.
TIP
Je kunt de rucola ook rauw serveren als salade met wat feta, tomaat en walnoten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g RisottorijstHerkomst: IDorganics
  • 4 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 75 g FetaHerkomst: Minos
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinAfvallenSeizoenGlutenvrij9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie674 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit17 g
Vezels7 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin