Piadina met yazzara spinazie en geblakerde limoen

4,2
Gemiddelde van 56 reviews
606 kcal
380 g groente
Piadina met yazzara

Yazzara is een dip uit het Midden-Oosten op basis van wortel en pompoen. Deze simpele dip ga je zelf maken en serveer je met overheerlijke piadina's en spinazie. Erbij: geblakerde limoen. Dit blakeren zorgt ervoor dat de limoen een klein beetje zoetig wordt. Geweldig lekker.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortel en de gesneden pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de limoen in partjes. Verwarm een droge bakpan en bak de limoen aan alle kanten op een hoog vuur totdat ze gaan blakeren. Schep de limoen eruit en schenk olie in de pan.
  3. Was de spinazie, laat goed uitlekken en verwijder eventueel harde steeltjes. Giet het water van de wortel en pompoen af en bak de helft in de bakpan op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten (de andere helft bewaar je voor de yazzara saus). Voeg de spinazie toe, zet het vuur zacht en laat kort slinken (bewaar eventueel een handje spinazie voor garnering).
  4. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer met een staafmixer of hakmolentje de overgebleven wortel en pompoen samen met de zure room tot een stevige saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met geraspte gember, honing, komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Smeer de yazzara op de piadina's en schep de gebakken groente erop. Lekker met de geblakerde limoen.
TIP
De limoen kun je ook uitknijpen over het gerecht voor extra frisheid.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 125 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 4 st Piadina wrapHerkomst: Terra Sana
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenVariatieAfvallenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie606 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Lactose
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Flammkuchen met maïs en courgette
683 kcal
310 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden