Spaghetti met tomaten-groentesaus en vegan Parmezaanse kaas

3,9
Gemiddelde van 16 reviews
708 kcal
240 g groente
Spaghetti met tomaten-groentesaus
arrow down

Vandaag een verrukkelijke klassieker op het menu. Wat dit gerecht zo bijzonder en lekker maakt is de biologische en plantaardige variant op Parmezaanse kaas. Onze Karmasan is hartig en geeft het deze spaghetti een heerlijke crunch.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Giet het water af en bewaar wat kookvocht.
  2. Pel en snipper de sjalot. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak 4-5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Was de tomaat en bleekselderij en snijd klein. Voeg toe aan de pan, schenk het kookvocht erbij en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Serveer de spaghetti met een flinke schep saus en strooi de Karmasan erover.
TIP
De saus is ook verrukkelijk met een scheutje rode wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Bleekselderij
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 40 g KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -57%
water-reduction-score
Water+ 38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker10 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Selderij
Gluten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden