Varkensmedaillons met gestoofde groenten en aardappelpuree

4,7
Gemiddelde van 3 reviews
675 kcal
370 g groente
Varkensmedaillons met gestoofde groenten
arrow down

Koolraap is een echte wintergroente en groeit onder de grond, wat uitzonderlijk is voor kolen. Deze knapperd is erg rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als 'de citroen van het Noorden'. Het heeft een ruwe groengele schil en wordt meestal gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zacht zoete en bijzonder aromatische smaak. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een snuf water aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar.
  2. Pel intussen de sjalot en snijd in partjes. Was of schil de wortel. Schil de koolraap. Snijd de wortel en koolraap in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot met de wortel en koolraap 2 minuten op een hoog vuur. Blus af met een flinke scheut water en laat afgedekt 15-20 minuten op een middelhoog vuur stoven. Kruid met tijm, zout en peper.
  3. Verwarm boter in een bakpan en bak de varkensmedaillons bruin en gaar in circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en een beetje mosterd.
  4. Giet het water van de aardappels af en stamp met wat kookvocht (of melk) en een klontje boter tot een zachte puree. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de aardappelpuree met de gestoofde groente en varkensmedaillons.
TIP
Je kunt van het bakvet van de varkensmedaillons ook een lekkere jus maken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 200 g VarkensmedaillonsHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq+ 36%
water-reduction-score
Water+ 31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieEiwitrijkLactosevrijSeizoenSpecialsGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie675 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker16 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit32 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan