Varkensmedaillons met rode uienjus geroosterde wortels en citroentijm-aardappels

3,9
Gemiddelde van 16 reviews
652 kcal
320 g groente
Varkensmedaillons met rode uienjus

Leuk zijn ze hè, deze mooi gekleurde regenboogwortels. Behalve dat ze er leuk uit zien, zijn ze ook nog eens heel erg lekker en supergezond. Vroeger kwamen wortels voor in heel veel verschillende kleuren. Afhankelijk van het type zand waarin ze werden geteeld waren ze wit, geel, oranje of paars.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil eventueel de aardappels en snijd in dunne partjes. Schil de wortels en snijd in de lengte. Pel de knoflook. Doe de wortels samen met de aardappels in een kom en besprenkel met olijfolie. Knijp de knoflook erboven uit. Ris de citrioentijm-blaadjes van de takjes en strooi erover. Hussel alles door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de varkensmedaillons goudbruin (circa 4 minuten). Haal ze uit de pan en leg afgedekt opzij. Gebruik dezelfde pan om de ui in te bakken.
  4. Pel de ui en snijd in partjes. Bak de ui op een laag vuur gedurende 5-10 minuten, voeg de boter toe en laat smelten. Voeg een scheutje water toe om er een jus ervan te maken. Leg de varkensmedaillons terug in de pan en verwarm nog even mee. Breng op smaak met zout, peper en citroentijm.
  5. Serveer de geroosterde wortels en aardappels met de varkensmedaillons in rode uienjus.
TIP
Voeg een theelepel mosterd toe aan de uiensaus voor meer pit!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (vastkokend)Herkomst: Nieuwe oogst
  • 500 g RegenboogwortelsHerkomst: Bioromeo
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse citroentijmHerkomst: Herbio
  • 200 g VarkensmedaillonsHerkomst: Future Food Group
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 35%
water-reduction-score
Water+ 47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie652 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker17 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin