Vegan Thaise curry met raapjes en volkoren basmatirijst

Nog geen reviews
698 kcal
270 g groente
Vegan Thaise curry
arrow down

Deze Thaise penang currypasta heeft een sterk aroma en is mild van smaak. Raapjes zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
  3. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Heb je een glutenallergie? Was de cashewnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak of snijd de cashewnoten grof. Schep de helft van de noten door de curry en verwarm kort mee.
  5. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst ernaast. Garneer met de overgebleven cashewnoten.
TIP
Ook erg lekker met geraspte kokos, exotisch fruit en verse koriander.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
  • 50 g CashewnotenHerkomst: bio organics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -39%
water-reduction-score
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVeganLactosevrij9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden