WINTER - Winterse foniosalade met bietjes, palmkool noten en een vijgen-sinaasappeldressing

Nog geen reviews
710 kcal
370 g groente
WINTER - Winterse foniosalade met bietjes, palmkool
arrow down

Elk seizoen heeft haar eigen groenten in de aanbieding. Bij Ekomenu eten we zo veel mogelijk mee met de seizoenen en zorgen we ervoor dat jij een grote variatie aan groenten terugvindt in je weekmenu. Vandaag een foniosalade boordevol lokale wintergroenten zoals pastinaak, palmkool en prachtig gekleurde bietjes.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de bietjes en snijd in flinterdunne plakjes (met een mandoline, kaasschaaf, dunschiller of scherp mes). Snijd vervolgens in dunne staafjes (de bieten hoef je niet te koken). Kruid met peper en zout en besprenkel met azijn en olijfolie extra vierge. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Kook 8-10 minuten, giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Voeg de fonio toe aan het kokende water en kook 3-5 minuten. Laat goed uitlekken en zet nog 5 minuten afgedekt opzij. Roer daarna los met een vork.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de palmkool, verwijder eventueel harde stelen en snijd in grove stukken. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de palmkool toe aan de pan en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur tot de palmkool geslonken is. Doe de voorgekookte pastinaak en uitgelekte bietjes erbij.
  5. Hak de hazelnoten grof en rooster samen met de zaden in een droge bakpan. Klop de vijgen-sinaasappel spread los met een beetje water. Verdeel de fonio met de groenten over de borden en strooi de noten en zaden er over. Besprenkel met de vijgen-sinaasappel spread.
TIP
Je kunt deze salade zowel warm als koud eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 300 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 100 g FonioHerkomst: Do-it
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Palmkool Herkomst: Waog
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 30 g Vijgen-sinaasappel spreadHerkomst: Mont Blanc
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Azijn
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -87%
water-reduction-score
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganVariatie9 maandenVegetarischGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker25 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels20 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden