Zachtfrisse koolraap met salieboter parelcouscous, champignons en walnoten

3,3
Gemiddelde van 8 reviews
643 kcal
350 g groente
Zachtfrisse koolraap met salieboter
arrow down

Koolraap eten wij niet zo vaak meer, maar met dit recept krijgt deze aardse knol een bijzondere upgrade. Lekker met pittige bite, salieboter, walnoten en parelcouscous. Makkelijk op tafel en bijzonder lekker.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de koolraap en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de koolraap 6-7 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheut water toe, knijp de citroen uit en laat afgedekt zachtjes stoven tot de koolraap beetgaar is. Haal de boter alvast uit de koelkast.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
  3. Snijd de rode peper in stukjes. Hak de salie grof. Meng de helft van de salie door de boter en zet apart.
  4. Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Haal de deksel van de koolraap, zet het vuur hoog en voeg de kastanjechampignons en knoflook toe. Bak nog 2-3 minuten op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
  5. Meng de parelcouscous met de koolraap en champignons (en het kookvocht), de rode peper en de overgebleven de salie. Schep als laatste de salieboter erdoor. Hak de walnoten en strooi over het gerecht.
TIP
Rooster de koolraap eens in de oven, dan krijg je ook een heerlijk resultaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenVegetarischLekker snelGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker7 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels6 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin